Ankara Valiliğinin ayrımcı yasağına tepki
Ankara Valiliği’nin LGBTİ sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerini süresiz yasaklamasının ardından Pembe Hayat ve Kaos GL ayrımcı yasağa tepki gösterdi.

Ankara Valiliği’nin şehirdeki LGBTİ etkinliklerini süresiz olarak yasaklamasının ardından Ankara’daki LGBTİ dernekleri Pembe Hayat ve Kaos GL ortak açıklama yayımladı.

Açıklamalarında yasağın hukuka aykırı, ayrımcı olduğu belirtilerek bu keyfi yasak için yasal takip yapılacağı söylendi; “Torba bir yasak ile kapsamı son derece geniş, LGBTİ varoluşunun kendisini kriminalize eden, geniş yorumlamaya ve hak ihlallerine açık, muğlak bir durumla karşı karşıyayız. LGBTİ sivil toplum örgütleri eşit yurttaşlık için ayrımcılığa ve nefrete karşı senelerdir mücadele eden saygın kuruluşlardır. Bu kuruluşların faaliyet alanlarını daraltmanın dahi ötesine geçen, çalışamaz hale getiren yasaklar demokratik bir toplumda asla ve asla kabul edilemez. Bu karar ile LGBTİ’lere yönelik hak ihlalleri ve ayrımcılık meşrulaştırılmaktadır.”

Ankara Valiliğinin LGBTİ’leri hedef haline getirdiği belirtilen açıklama da şöyle devam edildi; “Bu açıklama ile aynı zamanda yerel mülki idare; kamu güvenliğini sağlama görevini icra etmek yerine kamunun önemli bir parçası olan LGBTİ’ler ve sivil toplum kuruluşlarını hedef haline getirerek kamu güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. Bu kararın en kısa sürede yeniden düşünülmesini ve geri alınmasını bekliyoruz. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık ve nefretin bu kadar yoğun olduğu ülkemizde ulusal ve yerel idarelere düşen bu ayrımcılık ve nefrete karşı mücadele etmektir.” 

NE OLMUŞTU
Ankara Valiliği, Alman LGBTİ Film Günleri’ni yasaklamasının ardından Ankara’daki “LGBTİ sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri” süresiz olarak yasakladı. Valilik karar gerekçe olarak, “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” iddialarını gösterdi.

İlgili haberler
Bir garip mafya özentisi; Kürşat Mican LGBTİ+’lara...

2016 yılı Onur Yürüyüşleri öncesinde Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican LGBTİ+’lara y...

GÜNÜN FİLMİ: Pride / Onur

Sene 1984. İngiltere, Margaret Thatcher’ın muhafazakar politikalarının etkisi altındadır. Bu politik...

Kadınlar ve LGBTİ’ler konuşuyor

Sinema dizi ve reklam sektöründe toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ayrımcılık ve güvencesizliği kadınl...