Antepli kadınlar: Deniz’ler, Duygu’lar, Feray’lar mücadelemizde hep yanımızda!
Antep’te kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi. Duygu Delen’in ölümünde şüpheli olarak yargılanan Mehmet Kaplan’ın tahliyesine tepki gösterdi.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile kadınlar Maanoğlu meydanında bir araya gelerek İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediklerini, vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Basın metnini okuyan Gelengül Kaplan, “Kadın katillerini tutuklamak yerine ceza indirimi uygulanıyor, cezaevinden çıkartıyor hatta çoğu zaman bu katillere ceza dahi verilmiyor. 14 Ağustos 2020’de Antep’te öldürülen ve birkaç gün önce katili Mehmet Kaplan ‘ev hapsi şartıyla’ salıverilen Duygu Delen, iktidarın aslında kadınları değil kadın katillerini koruduğunun en büyük göstergelerinden biridir” dedi.

“Ölümlerin, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü; kadın cinayetlerinin, tecavüz dahil tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştığı, LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterildiği koşullarda bir alarm durumu ilan ederek frenleyici politikalar ve mekanizmaların acilen devreye sokulmalı” diyen Kaplan, “Oysa siyasi iktidar bu süreçlerde, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi gibi akıl almaz girişimlerde bulunuyor. Biz kadınlar bu hukuksuz çekilmeyi hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve Sözleşmeden vazgeçmeyeceğimizi her yerde ve her platformda ilan ettik, etmeye devam edeceğiz” dedi.


Kaplan son olarak sözlerini şöyle tamamladı; “İzmir HDP il binasında yine bir erkek eli ile gerçekleştirilmiş olan Deniz Poyraz’ın katledilmesini kınıyoruz. İktidar bir an önce yaşamın her alanında sürdürdüğü şiddet diline, kutuplaştırıcı dile son vermelidir” dedi. Kaplan, “Deniz’ler, Duygu’lar, Feray’lar biz kadınların mücadelesinde hep yanımızda olacaklardır” diyerek sözlerini bitirdi.

Basın açıklaması devam ederken, kimliği belirsiz bir erkek basın açıklamasını müdahale etmeye çalıştı. Polis ise şahsa herhangi bir müdahale de bulunmadı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: Şiddete karşı her türlü h...

Antalya Kadın Platformu Konyaaltı sahilde yaptıkları eylemle bir kez daha haykırdı: İstanbul Sözleşm...

Denizli'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde 'Deniz...

‘Deniz Poyraz, çocuklarının gözü önünde öldürülen Hafize Kurban isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi’nd...

Adana’da kadınlar sokakta: İstanbul Sözleşmesi’nde...

‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ diyen Adanalı kadınlar sokağa çıkarak ‘Söz konusu olan haya...

Balıkesir Kadın Platformu: Maltepe’deki kadınlara...

Balıkesir Kadın Platformu İstanbul’a gidemeyen kadınlarla eş zamanlı olarak İstanbul Sözleşmesi’nden...

Maltepe: Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmiyoruz!

Maltepe’de mitingde buluşan kadınlar okudukları basın metniyle haklarından, hayatlarından ve İstanbu...

Kadınlar Maltepe’den seslendi: Sözleşmeden değil ö...

Türkiye’nin pek çok yerinden kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek İstanbul Mal...