Ayşe Gökkan tutuklandı
TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan Gökkan, hakkındaki iddialarla ilgili söz alarak, gizli tanık beyanlarını kabul etmediğini söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde “törgüt yöneticisi olmak” ve “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla açılan davada tutuklandı.

Gökkan savunmasının alınması için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmada, Gökkan’ın avukatları Lütfiye Berfin Gökkan, Özüm Vurgun ve Gurbet Gözde Ergin hazır bulundu.

35 YILLIK KADIN MÜCADELESİ

Mahkemeye çıkarılan Gökkan, hakkındaki iddialarla ilgili söz alarak, gizli tanık beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Gökkan, Kürt ve kadın olduğu için baskı gördüğünü ve tutuklandığını ifade ederek, “İddia edilen gizli tanıkları, ben yalancı olarak nitelendiriyorum. Ben 35 yıldır kadın mücadelesi yürütüyorum. Yani KCK olmadığı zaman da kadın çalışmalarında yer alıyordum.

Müvekkilinin savunmadan kaçmasının mümkün olamayacağını belirten avukat Özüm Vurgun ise Gökkan’ın dosyadan 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini anımsatarak, verilecek tutuklama kararıyla mahkeme heyetinin önceki duruşmalarda verdiği tahliye kararıyla çelişeceğini kaydetti.

İddia makamı ise sanığını kaçma şüphesinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını gerekçe göstererek, Gökkan’ın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, CMK’nin 98. ve 100. maddelerini gerekçe göstererek Gökkan'ın tutuklanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 31 Mart’a ertelendi.

Haber ve fotoğraf: Mezopotamya Ajansı


İlgili haberler
22 yıl 6 ay hapis cezası verilen Leyla Güven tutuk...

Milletvekilliği düşürülen ve yargılandığı dava kapsamında hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen...

Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya: Cezasızlık...

Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, çalışma yaptıkça toplumda büyük bir ihtiyaç olduğunu gördükl...

Gültan Kışanak’tan mektup var: Bir yol bulalım, bi...

25 Ekim 2016’dan bu yana 8 Mart, 21 Mart’a katılmak, açlık grevlerine dikkat çekmek, sokağa çıkma ya...