Bebeğini tuvalete bırakan kadın: Bakacak durumum yok, mecburdum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafın sözlerini ‘abartılı’ olarak nitelerken Samsun’da bir kadın 3 günlük bebeğini yoksulluk sebebiyle sokağa bıraktı.

babası dışında bir aile yakınına yapılacak değerlendirme sonucu verilebileceği, aksi halde kurum görevlilerince bakıma alınacağı öğrenildi. 

DHA’da yer alan habere göre Çarşamba’daki bir iş yerinin tuvaletinde bir çalışan tarafından bulunan bebek, sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Sağlık durumu iyi olan bebeğin, Çarşamba Devlet Hastanesi yenidoğan ünitesinde gözlem altında tutulduğu belirtildi. Bebeğin, anne ve babası dışında bir aile yakınına yapılacak değerlendirme sonucu verilebileceği, aksi halde kurum görevlilerince bakıma alınacağı öğrenildi.

BEBEĞİN ANNESİ: BAKACAK DURUMUM YOK

Bebeğin annesi E.K, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından evinde gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. E.K, polise verdiği ifadede “Bırakmak zorunda kaldım. Üzgünüm, bakacak durumum yok” dedi. E.K, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İŞÇİLER, EMEKÇİLER GEÇİNEMİYORUZ DİYE BAĞIRIYOR!
Kocaeli'de yaşayan ve geçirdiği kaza nedeniyle işsiz kalan İsmail Devrim, 2018 yılı eylül ayında çocuğunun okul pantolonu olmadan okula gittiği günün ertesinde yaşamına son verdi. Eşinin olayla ilgili açıklamalarına rağmen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı akıllara zarar bir açıklama yapmıştı o dönem: Durumunun okul kıyafetiyle ilgisi yok, psikolojik sorunları vardı!
Yine 2012 yılında Emine Akçay bir kış günü evde çocuklarını ısıtacak hiçbir şey olmadığı için, ellerine saç kurutma makinesi verdikten sonra, diğer odaya geçip intihar etmişti.
AKP İl Kongresi için geçtiğimiz günlerde Malatya’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ile gezerek halka çay dağıtmış, çay dağıttığı sırada halktan biri Erdoğan’a “Geçinemiyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz” demişti. Vatandaşın bu sözlerine Erdoğan “Abartlı buluyorum, al keyif çayıdır bu, çay iç” yanıtını verdi.
Ve daha niceleri yoksullukları nedeniyle, ekonomik kriz nedeniyle çocuklarını sokağa terk etti, intihar etti. Bu ülkeyi yönetenler “Yok” dedi diye kriz yok olmuyor. Ekonomik sorunlar büyürken, İşçiler emekçiler “Geçinemiyoruz” diye bağırıyor.


İlgili haberler
Yoksulluğun yükünü kadınlar taşıyor: Geçinemiyoruz...

İstanbul Tarlabaşı’nda hem sokakta hem de bir tekstil atölyesinde kadınlarla yan yana gelerek geçim...

Güzeltepe’den kadınlar: Evde 3 kişi çalışıyoruz, y...

Güzeltepe Mahallesi’nde 1 Mart Ekmek ve Gül buluşması öncesi bir evde bir araya gelen kadınlar, ekon...

Kadınların ortak isyanı: Geçinemiyoruz!

Market, pazar uçmuş gidiyor. Elektriğe, suya zam. Doğalgaza ağustosun başında yetmedi, bir de sonund...