Dikili’de katledilen Işık, sağken açtığı davayı kazandı
Işık İkizoğlu, öldürülmeden önce ayrıldığı Yahya Cengiz Küçük tarafından şiddet gördüğü için dava açmıştı. Şiddet davası Dikili 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İzmir’in Dikili ilçesinde boşandığı kişi tarafından 2017 yılında öldürülen Işık İkizoğlu’nun öldürülmeden önce eski eşi hakkında şiddet gördüğü için açtığı davanın duruşması Dikili 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  

Işık İkizoğlu öldürülmeden bir yıl önce, boşandığı kişi Yahya Cengiz Küçük hakkında şiddet, tehdit ve basit yaralama nedeniyle dava açtı. Eski eşi İkizoğlu'nu başına çekiçle vurarak öldüren Küçük, 3 Mayıs 2018 tarihinde “kasten öldürme” suçundan muhabbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dikili 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya İkıizoğlu'nun annesi Fatma Füsun Cebeciler, babası Yaşar İkizoğlu ve ablası Başak İkizoğlu da katıldı. Alanya L Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda olan sanık Yahya Cengiz Küçük duruşmaya SEGBIS ile katıldı. Duruşmada sanık Küçük; “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum. Suçsuzum” dedi. Beraatını istedi.

Mahkeme sonunda Küçük’e İzmir Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yasa yolu açık olmak üzere 1 yıl 6 ay ceza verildi. Sanık Küçük ise hükmü istinaf ettiğini beyan etti.

'ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ'

Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Işık İkizoğlu’nun ablası Başak İkizoğlu; “Bugün Işık’ın sağken 2016 yılında açtığı dava için buradayız. Kardeşim bu davayı açtıktan bir yıl sonra 2017 yılında yaşamını kaybetti. Bugün kardeşimin aramızda olmadığı bu davadan sanık ceza aldı. Bu cezanın önemi çok büyük. Çünkü kardeşimin bu dünyada yarım kalan işlerinden biriydi ve sonuçlandı. Bir diğer önemi ise uzaklaştırma kararı alınan kadınların daha temkinli korunması sağlamak için bir örnek olmasıydı. Buradan şunu söyleyebilirim. Bazen bir yakınımızı kaybedebiliriz. Bu bizim için çok derin acılara neden olabilir. Ama asla vazgeçmemeliyiz” dedi.


İlgili haberler
GÜNÜN ÇAĞRISI: Kadınlar, Işık İkizoğlu davasına ça...

Dikili Kadın Platformu, boşandığı Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen I...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...