Gazeteci Sabiha Temizkan’a haber paylaşımı nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi
Sosyal medya paylaştığı haberler gerekçe gösterilerek 1 yıl 3 ay hapis verilen Gazeteci Sabiha Temizkan’ın cezası ertelenmedi.

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında sosyal medyadan paylaştığı bir haber gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

TEMİZKAN: PAYLAŞILAN İÇERİK HABERDİR

Gazeteci Temizkan ve Avukatı Veysel Ok’un katıldığı duruşmada Temizkan, savunma yaptı. Daha önce bu konuda savunma yaptığını söyleyen Temizkan, IŞİD katliamlarının yapıldığı bir dönemde yaptıkları haberleri paylaştığını belirtti. Yapılan paylaşımın haber olduğunu ve bunu tırnak içinde verdiğini belirten Temizkan, haber paylaşmanın suç olmadığını belirterek beraatını talep etti.

AVUKAT OK: YAPILAN PAYLAŞIM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR

Ardından söz alan Temizkan’ın avukatı Veysel Ok, müvekkilinin gazeteci olduğunu belirtti. Ok, “Yapılan haberler bölücü unsur oluştursa bile bu haberi yine de yapar. Basın her olay ile ilgili haber yapar. Gazeteciliğin görevi devletin resmi görüşlerini vermek değil. Devlet tarafından ‘terör örgütü’ olarak görülen bir örgütün haberini yapmak suç değildir, basın özgürlüğü kapsamında alınması gerekir” dedi.

Yapılan paylaşımın rahatsızlık uyandırmış olabileceğini belirten Ok, “Paylaşımdan rahatsız olduysanız onu paylaşmaz ve takip etmezsiniz ama bunu bir ceza nedeni yapamazsınız. Buradan bir ceza çıkarsa bu dava geri dönecek. Buna gerek yok. Çatışan taraflarının görüşleri yazılabilir ve yapılan paylaşım ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilip beraat talep ediyoruz” dedi.

CEZA ERTELENMEDİ

Savunmaların ardından mahkeme “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme verilen cezayı ertelemezken indirim de uygulamadı.

İlgili haberler
Kendi hikayesini değiştirdi, gazeteciliği de...

Rita, şiddet dolu bir evlilikten kurtulup, hayatını cinsiyetçilik ve ırkçılıkla mücadeleye adamış bi...

İlk profesyonel kadın gazeteci Sabiha Sertel

Kadın ve Sosyalizm kitabını 1935 yılında Türkçeye kazandıran Sabiha Sertel 2 Eylül 1968’de aramızdan...

AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini bu...

TGC ve Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağının düzenlediği ‘AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri’ni üç...