İzmir'den kadınlar: Katillerden hesabı kadınlar soracak!
HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan kadınlar, "88 kadın katledildi yazıyor HDP binasındaki pankartta. Bu pankarta Deniz'in ismini kurşunlarla yazdınız" dedi.

İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu bugün yapacakları nöbet eylemini iptal ederek HDP İl binası önüne gelerek açıklama yaptı. Kadınlar "Denizin hesabı sorulacak", "Yasta değil isyandayız" sloganları attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Ebru Dinçel, "Üzgün olduğumuz kadar öfkeliyiz. Bir kadın katliamının tanığıyız. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamadıkları için 88 kadın katledildi yazıyor HDP binasında asılı pankartta. Bu pankarta Deniz'in ismini kurşunlarla yazdınız. Burada yığılan polisin 10'u orada olsaydı bu katliam yaşanmazdı. Biz bu katliamları biliyoruz" dedi.

Göz göre göre katliamın gerçekleştirdiklerini söyleyen Dinçel, "Bu devlet bugün de hedef gösterilen HDP il binasına elini kolunu sallaya sallaya geldi ve bizim kız kardeşimizi katletti. Üzgünüz evet ama isyanımız daha büyük. Biz ne İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçeceğiz ne de mücadeleden. Deniz'in de hesabını soracağız. Yaşasın demokrasi mücadelemiz, yaşasın kadın mücadelemiz" diye konuştu.


HDP EŞ GENEL BAŞKANI BULDAN: BURAYA BİR KATİL YOLLANDI VE AZMETTİRİCİLERİ BİLİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binasına saldırı düzenlenmesi ve Deniz Poyraz'ın katledilmesinin ardından il binası önünde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da katılımıyla basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekilleri, KESK, TMMOB, DİSK, İzmir Tabip Odası, EMEP, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, siyasi partiler, dernekler ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri destek verdi.

'BURAYA BİR KATİL YOLLANDI'

Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada "Bu cinayetler ilk değil, biz bu hikayeleri çok gördük ama bize 'Biat edeceksiniz, diz çökeceksiniz' diyenlere karşı asla ve asla boyun eğmedik, onurumuzdan taviz vermedik. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere bir katil yollandı ama tesadüfen sadece içerde Deniz vardı. Arkadaşlarımız yarım saat sonra buraya gelseydi bugün bu kentte büyük bir katliam gerçekleşecekti” dedi.

'CUMHURBAŞKANI 'BU DAHA İYİ GÜNLERİNİZ' DERKEN BUNU MU KASTEDİYORDU?'

Saldırının herkesin gözleri önünde yaşandığını söyleyen Buldan, “Çok organize, planlı, kesinlikle katliam yapmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz. Azmettiriciyi, eline silah vereni de biliyoruz. Çünkü biz bu oyunlara yabancı değiliz. Yıllardır söylüyoruz, bu ülkede işlenen bütün cinayetler planlıdır, organizedir ve bunlara biri daha eklendi. 'Bu daha iyi günleriniz' diyen Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; 'Bunlar daha iyi günleriniz' derken bunu mu kastediyordunuz? Bu katliamın gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Elbette biliyordunuz çünkü bu ülkede uçan kuştan haberiniz var. HDP’liler nerede nefes alıyor haberiniz var ama elinde silahla katliamı gerçekleştirenin, bu katilin kimler tarafından organize edildiğini bize açıklamak zorundasınız. Bunun sorumlusu elbette başta AKP ve onun küçük ortağı MHP’dir. Her gün Halkların Demokratik Partisi’ni hedef gösterenler, kriminalize etmeye çalışanlar, bu işin birebir sorumlularıdır” diye konuştu.  

Cinayetin acilen açığa çıkarılması ve derhal soruşturularak katillerin yargılanması çağrısında bulunan Buldan, “Bize hiç kimse 'yakalanan katilin akli dengesi yerinde değildi' zırvalamasını yapmasın, kabul etmiyoruz. Eminiz birkaç gün sonra diyecekler, artık bizim bu yalanlara karnımız tok! Bu ülkenin huzura ihtiyacı var ama bu katliamlarla, bu cinayetlerle ülke huzura kavuşamıyor. Biz barış dedikçe katlediyorsunuz, adalet dedikçe tutukluyorsunuz, demokrasi dedikçe faşizmi yükseltiyorsunuz, yeter artık!” dedi.


'TÜM İL ÖRGÜTLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ÇADIRLAR KALDIRILMALI'

Deniz’in bıraktığı bayrağın yere düşmeyeceğini söyleyen Buldan, “Deniz’in o gülen yüzü her zaman gözlerimizin önüne gelecek ve mücadele azmimiz olacak. Söz veriyoruz, adalet önünde mutlaka hesabı sorulacak, katiller hesap verecek. Tam 1 buçuk yıldır il binamızın önünde bir çadır kurulmuş, her gün arkadaşlarımız provokasyon zemini olduğunu ifade etmelerine, valiliğe ve emniyete başvurmalarına rağmen önlem alınmamış ve bu çadır kaldırılmamış. Bir an önce, başta bu çadır olmak üzere bütün il örgütlerimizin önündeki çadırlar kaldırılmalıdır. Bizim bir Deniz daha kaybetmeye tahammüllümüz yok. Her kaybedilen canın arkasında milyonlar var, Deniz'in arkasında da bizler varız” diye konuştu.

'BUGÜN BİZE YAPILAN YARIN SİZE YAPILACAKTIR, ŞİMDİ YAN YANA OLMA ZAMANI'

Buldan, son olarak “Bir an önce bütün sorumluların açığa çıkarılması ve cezalandırılması talebimizi yineliyoruz. Deniz'e sıkılan kurşun sadece Deniz’in şahsına değildir. Parti binamıza yönelik katliam sadece HDP’ye değil tüm demokrasi güçlerine, bu ülkede barışı savunanlara sıkılan bir kurşundur. Şimdi yan yana gelme zamanı. Bu faşizme hep birlikte dur deme zamanıdır. Adalet ve demokrasiyi yükseltme zamanıdır. Kimse bize 'telefon açtık, tweet attık' demesin, bugün tam da yan yana olma zamanıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır. Bunu hiç kimse unutmasın. Deniz’e söz veriyoruz, bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz. Bu ülkeye adaleti de demokrasiyi de senin güzel gülüşün getirecek” dedi.


AYSUN GEZEN: TEK YOL ÖRGÜTLÜ HALK MÜCADELESİ
KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ise “Planlı, yol verilen bir katliam nedeniyle bir aradayız. Üzgünüz ama öfkemiz daha büyük. Bizler biliyoruz ki bu iktidara karşı kazanmanın tek yolu örgütlü halk mücadelesidir. Bu ülke emekten yana, barış içinde yaşadığımız, laik demokratik bir ülke olana kadar, eşit ve özgür bir dünya kurana kadar bu mücadelede yan yanayız. Asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

EMEP İL BAŞKANI UYAR : SALDIRILAR MÜCADELEYİ DURDURAMAYACAK
Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Emine Uyar ise “Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır, emek mücadelesine, demokrasi mücadelesine yapılmıştır. Ülkenin her tarafında ranta, savaşa karşı mücadele veriliyor. Bu saldırı da bu mücadelelere karşı göz dağıdır. Bu, örgütlü mücadeleye yapılmış gözdağıdır. Bu saldırılar bu mücadeleyi durduramayacaktır. Herkesin gözü önünde bu saldırı nasıl yapılmıştır, bunun hesabı verilecektir, bunun peşini bırakmayacağız. Bu hepimizin sorumluluğudur” dedi. 

Fotoğraflar ve video: Evrensel

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: HDP’ye yapılan saldırı tüm...

Adana Kadın Platformu: HDP’yi hedef gösterenler bu cinayetin ortağıdır. Deniz Poyraz’ın katilini azm...

HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

İzmir’de kadınlardan 1 Temmuz’da sokağa çağrı

İzmir’de kadınlar ilçe, mahalle ve iş yerlerinden kadınlara bildiri dağıtarak 1 Temmuz’da İstanbul S...