Nisan ayında 36 kadın öldürüldü!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2019 yılı Nisan ayı raporunda 36 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu’nun basına yansıyan haberlerden derlediği raporda Nisan ayında 36 kadının erkekler tarafından katledildiğini duyurdu.

Rapora göre bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 8’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 5 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1 kadın ekonomik bahaneyle ve 22’si kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. KCDP, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” diyerek caydırıcı cezaların şiddet üzerindeki etkisine dikkat çekti.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN, NASIL VE NEREDE ÖLDÜRÜLDÜ?
36 öldürülen kadının 8’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 11’i evli oldukları erkekler, 6’sı birlikte olduğu erkek,1’i oğlu, 4’ü tanıdık/akraba, 2’si boşandığı erkek, 1’i ayrıldığı erkek, 3’ü ağabeyi tarafından öldürüldü.

20’si ateşli silahlarla, 4’ü boğularak, 8’i kesici aletle, 1’i darp edilerek, 1’i yüksekten düşerek öldürüldü, 2’sinin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınların 3’ü arabada, 1’i otelde, 26’sı ev içerisinde öldürüldü. 2’si sokak ortasında, 1’i apartmanda öldürüldü ve 1 kadının ormanda, 1 kadının da gölet yakınında cansız bedenleri bulundu. 2 kadının ise nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

5 kadının hangi bahane ile öldürüldüğü tespit edilememişken, 22 Kadının kendi hayatına dair karar almak isterken, 1’i de ekonomi bahane edilerek öldürüldü. 8 kadının şüpheli ölümü ise aydınlatılmayı bekliyor.

Kadınların çalışma durumlarını tespit etmenin zorluğuna dikkat çeken KCDP “Önemli olan bu verinin de basın mensupları tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ulaşılabilen veriye göre kadınların 7’si bir işyerinde çalışıyor, 29 kadının çalışma durumu bilinememektedir” dedi.

Birbirinden farklı bölgelerde ve illerde kadınların öldürüldüğü söylenen raporda “Artık kadınlar öldürülmediği şehirler istiyor” denildi.

İlgili haberler
Bornova’da yaşanan kadın cinayetine karşı BORKAD ‘...

İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde bir kadın, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının ön...

BORKAD'lı kadınlar, kadın cinayetini protesto etti

İzmir’de Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. BORKAD’lı kadınl...

Antalya’da kadın cinayeti: Defalarca şikayetçi old...

Devlet yine koruyamadı: Antalya’da Nihal Işıldar defalarca şikayetçi olmasına rağmen boşanmak istedi...