Aliağalı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’nden ve şiddetle mücadeleden vazgeçmiyoruz
18 Eylül günü sekiz yıldır birlikte yaşadığı T.Y. isimli erkek tarafından çocuklarının gözü önünde ağır şiddete maruz kalan İranlı K.K. için Aliağalı kadınlar açıklama yaptı.

Aliağalı kadınlar, 18 Eylül günü sekiz yıldır birlikte yaşadığı T.Y. isimli erkek tarafından çocuklarının gözü önünde ağır şiddete maruz kalan İranlı K.K. ile dayanışmak için basın açıklaması yaptı. Aliağa Emekçi Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Şiddete hayır” dedi.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Eren Saran, K.K’nın uğradığı şiddeti hatırlatarak, “İran'dan zorla yani bir eşya gibi satın alınarak getirildiğini öğrendiğimiz genç kadına sadece fiziksel şiddet uygulanmadı. Türk uyruklu T.Y. adlı erkek, kadının vatandaşlık hakkı almasının önünde de engel olmaya devam etti. Kız kardeşimizin çığlıklarına mahalleli koştu. Şiddet failini polise teslim etti, kadının evrakları için gerekli parayı topladı. Peki, vatandaşın kendi çabalarıyla yaptıkları ortadayken bu ilçenin mülki amiri ne yaptı?” diye sordu.

‘ALİAĞA KADIN SIĞINMAEVİ AÇILSIN’

Aliağa'da tadilat bahanesiyle kapanan kadın sığınma evinin geri açılmasını talep eden Saran, bu konuda yıllardır mücadele ettiklerini, imzalar topladıklarını ancak belediyenin bu talebi görmezden geldiğini aktardı.

Saran, “Şiddeti önlemesi gereken kurumlar görevini yapmayınca, yargı failleri ön kapıdan alıp arka kapıdan bırakınca, hükümet kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli silahımız olan İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede tüm itirazlara rağmen imza çekince, belediye tadilat diyerek kadın sığınma evimizin kapısına kilit vurunca biz kadınlar canımızdan oluyoruz, çocuklarımızın önünde şiddete maruz kalıyoruz” dedi.

‘HAKLARIMIZI, HAYATLARIMIZI BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Hükümetin ve yerel yönetimin şiddete karşı hiçbir şey yapmadığını dile getiren Saran, “Aliağalı Kadınlar olarak İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, 6284 sayılı yasadan vazgeçmiyoruz, kadın sığınma evi talebimizden vazgeçmiyoruz, şiddetle mücadeleden vazgeçmiyoruz. İranlı kızkardeşimiz sesimizi duysun, bu ilçenin bizim gibi düşünen tüm vatandaşları duysun, korkak değiliz bu ülkeyi de bu ilçeyi de kadınları da çocukları da gençleri de yok sayan karanlığa karşı inatla mücadele edeceğiz. Haklarımızı hayatlarımızı birlikte kazanacağız” diye konuştu.

Açıklamadan sonra Aliağalı kadınlar, şiddet gören K.K.’yı ziyaret ederek dayanışma içerisinde olduklarını iletti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Aliağa’da bir kadın şiddete maruz kaldı

Aliağa’da K.K. isimli kadın çocuklarının önünde birlikte yaşadığı T.Y. isimli erkek tarafından şidde...

Aliağa Belediye Başkanının evinde şiddete uğrayan...

Aliağa Belediye Başkanının eşi Özlem Acar’ın yanında şiddete maruz bıraktığı iddia edilen göçmen kad...

Aliağalı kadınlar: Son nefesimize kadar İstanbul S...

Aliağa’da oğlu tarafından vurulan Ayten Ç. için kadınlar açıklama yaptı: ‘İstanbul Sözleşmesinden im...