Asit saldırısına uğrayan Berfin Özek: Kadınlar yalnız olmadığımı hissettirdi
19 yaşındaki Berfin Özek, ocak ayında evine yürüyerek dönerken Casim Ozan Çeltik’in asitli saldırısına uğradı. Sıvı, yüzünün bir kısmının erimesine neden oldu, sağ gözünü de kaybetti.

Eski eş, eski nişanlı, eski sevgili, ya da... Kadına yönelik şiddet bugünlerde yeni bir hal almış durumda. Kadınlara yönelik asit saldırılılarını maalesef hemen her gün okuyoruz.

Asit saldırısına uğrayanlardan biri de 19 yaşındaki Berfin Özek. 15 Ocak'ta İskenderun, Buluttepe Mahallesinde dershaneden çıkıp evine doğru giderken Casim Ozan Çeltik tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, Berfin’in yüzüne asit türevi bir sıvı atıp, kaçtı. Ağır yaralanan Berfin Özek, önce İskenderun Devlet Hastanesinde daha sonra Adana Şehir Hastanesinin yanık ünitesinde uzun bir süre tedavi gördü.

Biz Berfin’i İskenderun Kadın Platformunun onun adına yaptığı ampanya ile duyduk en çok. Yüzünde ağır yanık izleri kalan, bir görü görme yetisini kaybeden, diğer gözünde de görme kaybı oluşan Berfin’in ameliyatı estetik sayıldığı için Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmıyordu. Kamuoyu desteğiyle büyük bir kampanya başlatılarak Berfin’in tedavi masraflarının Bakanlıkça karşılanması sağlandı. Peki Berfin bugün ne durumda mı? Kendisinden dinliyoruz...

Neler yaşadın? Seni bu kadar çıkmaza iten süreç nasıl gelişti?

Bu sorular bana yeniden hatırlamak istemediğim konuları hatırlatıyor.

Bu olay yaşandıktan sonra ne hissettin, neler yaşadın?

“Ben bunu hak etmedim, bu benim yüzüm değil. Bu, toplumumuzun utancının yüzü” diye düşündüm. Acı yaşadım, annemin babamın çığlıkları kulağımdan gitmiyor. Günlerce Adana’da hastanede yattım. Bir dizi operasyon geçirdim, karanlık bir dünyaya uyandım

Kadınlarla bir araya geldin bir süre sonra, bu sana ne hissettirdi?

Çok önemliydi. İskenderun Kadın Platformu beni hiç yalnız bırakmadıkları gibi, sesime ses olmak için ciddi bir emek verdiler. Benim güçlü kalmamı ve yalnız olmadığımı hissettirdiler.

Berfin Özek, İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlarla birlikte

Kadınlar tedavin için bir kampanya başlattı, ne söylemek istersin kampanya hakkında?

Her biri ayrı bir güzellik kattı hayatıma. Kampanyalar, sosyal medya paylaşımları... Bana moral kahvaltısı bile yaptılar. Kampanyaya çok ilgi oldu, hesap açılmadı henüz ama açılınca inanıyorum ki birçok değerli insan bana el uzatacak. Sağlık Bakanlığı zaten devreye girerek tedavimi üstleneceklerini söyledi. Diğer masraflar için de bu onayı bekliyoruz.kadın dayanışmasını da bu olayda öğrendim.

İYİLEŞTİKTEN SONRA ÜNİVERSİTE HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM

Hayatınla ilgili planların neler, bundan sonra neler yapmayı düşünüyorsun?

Uzun süreli bir tedavi süreci başlayacak. Doktorum Mehmet Mutaf’a çok güveniyorum. Şimdi bu tedavinin bitmesini sabırla bekleyeceğim. Sonrasında hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Yeniden üniversite hayalimi gerçekleştirmek isterim. Önceleri hemşire olmaktı hayalim, ama gönüllü avukatım Mehtap Sert’i tanıdıkça hukukçu ya da psikolog olmak isterim.

SALDIRGAN ‘KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’ İLE YARGILANACAK
Berfin Özek'in yüzüne sülfürik asit atan ve olay günü gözaltına alınıp tutuklanan sanık Casim Ozan Çeltik hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. İddia, kriminal raporları, müşteki, şüpheli tanık beyanları, görüntü inceleme tutanakları, adli muayene raporları ve görüntü kayıtlarının incelenmesi ile hazırlanıp mahkemeye sunulan iddianame İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Çeltik, önümüzdeki günlerde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanmasına başlanacak. Çeltik'in evinde yapılan aramada 1,5 litrelik pet şişede sarı sıvı ve 0,50 litrelik pet şişede ise kırmızı renkli sıvı ele geçirildi.
Olay yerinde ise 1 litrelik kap ve içinde bir miktar sıvı ile zemin üzerinde parmak uçları erimiş eldiven bulundu. Materyaller üzerinde yapılan kriminal incemelerde parmak izine rastlanan Çeltik, tüm bunlara rağmen suçlamaları reddetti. Amcasının evinde üzerini değiştirmediğini savunan Çeltik, şişelerde bulunanların ise gaz yağı ve kaçak alkol olduğunu ileri sürdü.
İlgili haberler
Hindistan’da bir kadına beşinci kez asit saldırısı

Her yıl yüzlerce kadının asit saldırısına uğradığı Hindistan’da daha önce 4 kez aynı kadına asitle s...

Sürekli taciz ettiği eski eşine kezzaplı saldırıda...

Asiye Güzel, evliliği boyunca şiddete maruz kaldı, boşandı. Eski eşin tacizleri devam etti, koruma k...

Kezzaplı saldırıya uğrayan Asiye Güzel'in kızı: An...

Asiye Güzel, evliliği boyunca şiddete maruz kaldı, boşandı. Eski eşinin kezaplı saldırısına uğradı....