#ChallengeAccepted: Kadınları destekleyen kadınlar siyah beyaz fotoğraflarını paylaşıyor
Kadınlar birbirlerini desteklemek, artan şiddete, kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı tepki göstermek için siyah beyaz fotoğraflarla ‘meydan okuyor.’

Geçtiğimiz haftadan bu yana kadın cinayetleri protestoları ve İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı kadınlar tepki göstermeyi ve bir araya gelmeyi sürdürüyor.  

Sosyal medyada da bu tepkiler sürerken kadınlar ‘siyah beyaz challange’ (meydan okuma) akımıyla siyah beyaz fotoğraflarını paylaştı ve altına #İstanbulSözleşmesiYaşatır #KadınKadınınYurdudur #KadınCinayetleriSonBulsun gibi etiketler dizdi. Challange sadece Türkiye’de değil dünyanın başkaca ülkelerinden kadınların da yanıt verdiği, ünlülerin de siyah beyaz fotoğraflarını yayımlayarak kadın cinayetlerine tepki gösterdiği bir eyleme dönüştü. Sosyal medya akışları siyah beyaz kadın fotoğraflarıyla dolup taştı.

‘KADIN GÜÇLÜDÜR’ MESAJI İÇERİYOR

Bu akım 2016’da Siyah- Beyaz Challange olarak adlandırılan eski bir Instagram akımını geri getirmiş oldu.

Dünyanın pek çok yerinde kadınlar birbirlerini desteklemek, birlik olduklarını hissettirmek ve “kadın güçlüdür” mesajını vermek için #Womenlifteachother, #empoweringwomen ve #womensupportingwomen gibi hashtag’ler ile siyah beyaz fotoğraflarını paylaşıyor.

“Challenge Accepted” ana hashtag’iyle başlayan hareket Türkiye’de de kısa sürede yayılmış oldu. Pek çok ünlü ismin destek verdiği harekette kadınlar şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltiyor.

Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşarak, #sisterhood, #womenempowerment, #womensupportingwomen etiketleriyle dayanışma mesajları yayınlıyor. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek, meydan okumaya davet ediyor. Etiketlenen kişi de hem siyah – beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem başka kadın arkadaşlarını etiketliyor.




İlgili haberler
‘İstanbul Sözleşmesi’ni tartışma, kadın cinayetler...

Pek çok kesimden Pınar Gültekin cinayetine tepki yağarken, kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi’nin t...