Çiğli Belediyesi personellerine ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda eğitim verdi
Çiğli Belediyesinde şantiye tesisleri personelleri ve idari bina personeller ile ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu eğitim çalışması düzenlendi.

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediye personellerine “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda eğitim verdi. İki gün süren eğitim kapsamında ilk gün Şantiye Tesisleri personellerine, ikinci gün ise idari bina personellerine yönelik çalışma yürütüldü.

Kadın Aile Hizmetler Müdürlüğüne bakan ve Strateji Geliştirme Müdürü Şebnem Kartaltepe konuyla ilgili bilgi vererek, “Dün şantiye ayağında başladığımız ve bugün de belediye idari binada devam ettiğimiz eğitimler Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün bünyesinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürüttüğümüz bir çalışma. Kadınlara, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında eşit olduğumuzu anlatabilmek adına verdiğimiz çalışmanın startı. Yıl boyunca bu eğitimi devam ettirip bütün personelimizin alması için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EĞİTİMLERİ

Atölye çalışması olarak sürdürdüklerini belirten Kartaltepe, “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda özellikle katılımcıların düşünceleri, algılarını ne yönde olduğu bir eğitimdi. Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevli arkadaşlar verdi. Kadın ve erkeklere bakışı vurgulamak, onlara yüklenen görevlerin ne olduğunu anlatıldığı bir eğitim oldu” diye konuştu. Kadın Aile Hizmetler Müdürlüğü'nün çok yeni kurulduğunu hatırlatan Kartaltepe, kadına yönelik şiddet, İstanbul Sözleşmesi gibi konularda da eğitimlerin olacağını ekledi.

‘KADINLAR EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İSTİYOR’

Kültür Müdürlüğünde Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube İş yeri temsilcisi olan Feride Konca, “Kadınlar hem işte hem de evde çalışıyor. Birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. İş yerlerinde yaşadığı cinsel taciz, yok sayılma ile karşılaşabiliyorlar. Kadınlar erkeklere göre çok daha fazla çalışmak zorunda kalıyorlar” dedi. Konca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de kadınların özellikle “eşit işe eşit ücret” talepleri olduğunu hatırlatarak, İstanbul Sözleşmesinin yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Genel-İş ve Tüm Bel-Sen Çiğli temsilcilikleri: İst...

Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği ile Genel-İş 8 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilcili...

Çiğli ve Bornova’da kadınlar 5 Ağustos eylemine ça...

Çiğli ve Bornova’da kadınlar 5 Ağustos eylemine çağrı yaparak ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmi...

Çiğli ve Aliağa’da kadınlar bir araya geldi: Mücad...

İzmir’in Çiğli ve Aliağa ilçesinde 8 Mart öncesi bir araya gelen kadınlar, krizin, şiddetin ve eşits...