Mardin: Kadın katilleri en ağır cezayı alsın
TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu ve Şahmaran Kadın Platformu yaptığı açıklamayla, kadın katillerinin en ağır cezayı almasını ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe koyulmasını istedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ve Şahmaran Kadın Platformu TMOOB binası önünde kadın katliamlarını yaptıkları açıklama ile protesto etti.

“Kadın cinayetleri politiktir” pankartının ardından konuşan TMMOB üyesi Mizgin Dinç, KCDP raporlarına göre temmuz ayında 20 kadının öldürüldüğünü söyledi. Katilin TMMOB Antalya İnşaat Mühendisler Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Murat Ayhan olduğunu öğrendiklerini belirten Dinç, “Son dönemde hangi mesleğe sahip olduğu, hangi şehirde yaşadığı, eğitim düzeyinin ne olduğundan bağımsız, erkekler tarafından birçok kadın arkadaşımızın katledilmesi toplumun her kesiminde olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Aynı şekilde kaybolmasına 4 gün sonra Emine Gökkız’ın cansız bedenine ulaşıldı. Aynı gün içerisinde iki kadın katledildi” dedi.

 “Bu ülkede kadınlar, her gün yanlış politikalar ve yasaları uygulamayarak faillere cesaret verenler yüzünden ölüyor.Bu yüzden kadın cinayetleri bu ülkede politiktir” diyen Dinç, faillerin kim olduğunu bildiklerini söyledi. Dinç devamla “İktidarın kadın mücadelesiyle kazanılmış olan haklarımıza saldırmasından vazgeçmesini, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymasını ve katillerin en ağır cezaları alması gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Açıklama” Kadın cinayetleri politiktir” sloganıyla son buldu.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Dersimli kadınlar: Şengal'den Antalya'ya katledile...

Dersim Kadın Platformu, Şengal'de IŞİD saldırısında binlerce Êzidî’nin katledilmesinin 7. yıl dönümü...

Antalya Kadın Platformu: Kadınları katledilen bir...

Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız’ın katledilmesini protesto eden Antalya Kadın Platformu, ‘Ka...

Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...