İntihar etti denen kadın dövülerek öldürülmüş
Erkeklerin vahşi cinayetlerinden biri İzmir’de ortaya çıktı. Kocası ve kayınpederi Yonca Duman’ın ilaç içip intihar ettiğini söylemişti, otopside genç kadının dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

İzmir’in Kınık ilçesinde, eşi ve kayınpederi tarafından ilaç içip intihar ettiği iddiasıyla hastaneye kaldırılan 26 yaşındaki Yonca Duman, hastanede yaşamını yitirdi. Otopside genç kadının dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Yonca’nın annesi Meral Acar, “Katillerin cezalarını çekmesini istiyorum” dedi.
Olay, pazartesi sabahı meydana gelmişti. Evli ve 2 çocuk annesi Yonca Duman, eşi M.D. ile kayınpederi H.D. tarafından ilaç içerek intihar ettiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi edilen Duman, evine döndükten kısa süre sonra tekrar rahatsızlandı. Aynı hastaneye getirilen Duman’ın kalbi durdu ve tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

VÜCUDUNDAKİ İZLER DOKTORU ŞÜPHELENDİRDİ
Duman’ın vücudundaki darbe izleri ve dişlerindeki kırıklardan şüphelenen doktor, durumu polise bildirdi. Savcının incelemesi ardından Duman’ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otopsisi yapılan Duman’ın ön otopsisinde dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Duman’ın hayatını kaybettiği gün aile yakınlarıyla hastane bahçesinde tartışan eşi M.D. ve kayınpeder H.D. gözaltına alındı. İki şüpheli ifadelerinde Yonca Duman’ın ilaç içerek intihar ettiğini söyledi. İfadeleri alınan iki şüpheli daha sonra serbest bırakıldı.

KADINA ŞİDDET DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK!
Yonca Duman’ın cenazesi morgdan amcası Mutlu Acar tarafından alındı. Yeğeninin ölümünde damatlarından ve damatlarının babasından şüphelendiklerini belirten Acar, “Doktor dişlerindeki kırıkları ve vücudundaki izleri gösterdi. Ön otopsisinde de darp nedeniyle öldüğü ortaya çıktı. Yeğenimin katillerinin bulunmasını istiyorum. Kayınpederi ilk hastaneye gittiklerinde polise giderek intihar etti diye ifade vermiş” dedi.
Kızını kaybeden anne Meral Acar, “Kızımın katilinin bulunmasını istiyorum” dedi. Amca Eyüp Acar ise, “Damat ve babası gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Kadına şiddet daha ne kadar sürecek. Böyle erkekler ölsün daha iyi. Acımız büyük” dedi.

‘DAHA ÖNCE DE ŞİDDET GÖRMÜŞ HASTANEYE KALDIRILMIŞTI’
Olayın meydana geldiği gün hastane bahçesinde M.D. ile H.D.’nin kendisini dövdüğünü söyleyen hala Fatma Acar da şöyle konuştu: “Daha önce de yeğenim dövülmüştü. Tepecik Hastanesinde tedavi gördü. Ben de pazartesi akşama hastanenin bahçesinde aynı ailenin saldırısına uğradım. Katillerin cezasını çekmesini istiyorum. ‘Kadın cinayetlerine artık dur’ diyelim. Bugün benim yeğenim öldürüldü. Bu cinayetler dursun artık. Yeğenim tek suçu yaşadıklarını anlatmayıp sessiz olmaktı.”

İlgili haberler
Devletin korumadığı kadınları erkekler öldürüyor!

Ailesinin zoruyla evlendirilen Figen Çakar, gördüğü şiddet nedeniyle canı pahasına evden kaçarak pol...

Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Suriyeli kadın tecavüze uğrayıp öldürüldü; kadın b...

9 aylık hamile Suriyeli kadın 10 aylık çocuğu ile kaçırıldı, tecavüz edilip çocuğuyla birlikte öldür...

Şehriban’ı işkenceyle öldüren koca ‘pişmanım’ dedi

Kocası tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas davası görüldü. İşkenceci koca ‘pişmanım’ ded...